Träningsrapport Anderstorp

Fredag:
För att träna två dagar på Anderstorp behövs det lite mer saker än bara än ett styck motorcykel. Innan lastningen påbörjades så gjordes vissa justeringar och kontroller på cykeln såsom däcktryck, bromsar och drivpaket. För att göra det hela lite mer spännande skulle vi ju inte bara ha med grejor till oss själva utan även däck till Nisse och superbikeföraren Anders ”Petjo” Liilja som i år ska köra Ducati 1098R.

minibuss

Fråga vart är cykeln?

Lördag:
Klockan ringer vid halv sex på lördagsmorgonen jag slår upp ögonen och känner att suget efter att köra hoj börja komma. Jag åker förbi Henke Strand och hämtar upp honom med den färdigpackade bussen . Resan mot ”hemmabanan” Anderstorp Scandinavian Raceway 20 mil bort har börjat. Milen flyter på och vi bestämmer oss för att ta det lugnt då det är regn i luften och vi vill helst göra de första staplande passen för säsongen på torrt underlag.

När frukosten inmundigas på OKQ8 i Växjö får vi ett skräckmeddelande från vår teamkollega Nisse. Det är inte bara nederbörd i Anderstorp… Det snöar!!

Efter en lugn förmiddag med lite mysmek i depåboxen och montering av de nylackade kåporna som Pauli på Kjulsta Lack och Plåt lackat åt oss bestämde vi att vi skulle ut och kana lite i regnet. Det var dock lite bekymrande att det låg snö liggande i ytterkanten på banan. Sagt och gjort på med regndäcken samtidigt som en bön till vädergudarna bads så att man inte skulle få drivis i pungen under körningen. Jag går ut först och smyger runt banan i lugnt tempo, bestämmer mig på att skicka på fullt på rakan och…..får en riktig hästspark jävla vad cykeln går. Den river loss bakdäcket på fjärde växeln vilket motsvarar drygt 150 km/h!!


fokuserad
Fokuserad    
håller grejerna ?
Håller grejerna?

Under eftermiddagen torkar det upp och Henke och jag börjar mer och mer komma överens med den nya hojen som går väldigt bra! Vi får chansen och testa de nya Michelindäcken som vi ska köra på under säsongen och det var
en trevlig överraskning. Däcken hade inte bara bra grepp utan visade sig även hålla väldigt bra vilket är viktigt i långlopp.

På kvällen avnjöts en middag inne i Gislaved bestående av bl a plankstek iförda mekkläder och det kändes väl som om vi inte riktigt smälte in bland de andra kavajprydda herrarna….

Efter en dag på banan så är man ganska slut i både skalle och kropp men detta hindrade ändå inte att en öl och en liten whisky stod på menyn innan läggdags. Under denna tid berättades även historier som skulle få vilken feminist som helst att rodna.

Söndag:
En ny dag och man blir ju genast mycket gladare när man ser att det inte snöar när man vaknar! Vi var på plats klockan åtta på banan och stod och drack kaffe och diskuterade fjädringsinställningar på hojen samtidigt som däckvärmarna värmde däcken till optimal arbetstemperatur på 80 grader så att de blir så där härligt kladdiga. Detta skedde till bakgrundsmusiken av V-tvinnar som varmkörde inne i boxarna.


körning på G
  
Körning

Passen flöt på bra under dagen och tempot började infinna sig mer och mer. Jag körde i mammutgruppen och Henrik körde i humlegruppen. För den oinvigde så finns det tre grupper en mammut som är för B-licens och humlan är för förare med A-licens. Förutom detta så finns även en grupp för gatcyklar som har sköldpadda som benämning….

När helgen summerades så har vi lyckats hålla cykeln mer eller mindre upprätt hela helgen och kört upp ca hundra liter bensin och redan nu insett att inte någon av oss förmodligen kommer att kunna röra sig på måndag morgon då kroppen har sagt ifrån rejält och hotar med träningsvärk av rang….

Tack till Pauli som fixade våra kåpor! Till Jörgen och övriga depågrannar för trevligt sällskap och många skratt. Det största tacket går till vår samordnare Tomas som har sett till att vi varit mätta och sett till att det alltid finns något att skratta åt!

Trevlig kväll!!

/Urban, trött och sliten men väldigt glad =)

Tillbaka till Racerapport!


Sponsorer:

lackochplat


calmarsundsGolv

 

Vill du synas här?


 
   
Start | Team | Hojen | Raceraport | Bilder | Gästbok | Sponsorer | Kontakt
Copyright 2008 © by tsk-racing.com

Designad och skapad av Christoffer.k