Racerapport Anderstorp

Till Anderstorp hade vi ingen buss att lasta i så det fick bli sprit bilen (a.k.a E85 driven Cheva) och en släpvagn.

Efter att ha undvikit att göra något under lastningen så skickade jag iväg teamchefen Urban för att besiktiga hojen och hitta depåboxen till lördagens race. Han ringde som jag hade planerat för att meddela vad han hade glömt. Den här gången så var det bara ett regndäck som blivit glömt.

Jag ringer vår mek Johan och vi kommer överens om att han ska hämta mig vid 6-tiden på lördagsmorgonen för avfä mot Anderstorp.

Resan till Anderstorp avlöper utan incidenter inte ens ett rådjur ser vi på hela vägen upp. Vi anländer lagom till att förarmötet som håller på att avslutas. Vi kollar tankplats och går bort till vår depåbox och hetsar Union racing som står i boxen bredvid. Vi känner oss nöjda när vi ser att de blekna av vår hets. Så vi lägger istället upp strategin för kvalet och enas om att Nisse får ta färsta passet på kvalet då det är störst chans att han kommer att sätta bästa tiden av oss tre. Jag går ut som andra man och Urban som tredje. Kvalet avlöper som planerat utan gulflaggssituationer. Vi får 21:a kvaltid. Union tar 14:e platsen. Vi byter däck på hojen och lägger på en uppsättning av Michelins nya goa slicks. Nisse erbjuder sig att ta starten och Urban och jag protesterar inte.

Danne anländer mellan kavlet och starten av tävlingen vi går snabbt igenom strategin för dagen och det är dags att skicka ut Nisse till starten. Danne håller hojen och Brånalt flaggar igång racet. Hade det varit sprint så hade Nisse gjort årets start. Från läktarplats ser jag Nisse dra en ytterrökare av rang genom första böjen . Det ser ut som om han tar 6-7 platser innan han har passerat första böjen. När de gör första passeringen så räknar jag hojarna och Nisse har kört upp oss till en 16:e plats och han har faktiskt passerat Union som har Tom i sadeln.
Efter fem varv har Tom kämpat sig förbi. Nisse ligger på bra och vid det första depåstoppet som kommer redan efter 30 minuter så ligger vi på 14:e plats. Jag går ut och märker att hojen går som ett skållat troll när man ger den full gas ut på rakorna. Under hela stinten så är det inte någon som kör om mig på rakan. Efter en halvtimme så ser jag att tanklampan tänds och får förklaringen till Nisses tidiga byte.
Det är nu i.a.f jag inser att det kommer bli tufft att kunna ta en framskjuten placering idag då våra stinter blir alldeles för korta. Ska vi lyckas att ta poäng så måste allt stämma. Men det kommer att visa sig att hur fort vi än kör under dagen så finns det inget som kan hindra det som komma skall.

Efter att vi har tankat hojen så åker jag ner och byter till Urban. Jag har tappat ett par placeringar efter Nisses heroiska första stint. Jag får reda på att jag har kört personbästa men känner mig ändå inte nöjd då Nisse fortfarande har spöat mig med 1,5 sek. Vi diskuterar vad vi kan göra åt vår hopplösa situation med de korta stinterna. Men vi konstaterar att det inte finns mycket att göra utan sätter oss och slappar en stund. Urban kommer in och konstaterar även han att det kommer bli tufft att prestera en bra placering då priset för effekten i hojen blir en hög soppaförbrukning. Nisse går ut och kör en halvtimme. Han kommer in och rapporterar att bakdäcket har varit lite halt och att jag ska känna efter innan jag ger fullt. Jag kör ut ur depån och ser att tempen har stigit oroväckande högt. Jag tar det lite lugnt på utvarvet för att få ner tempen och könna in bakdäcket. Hela stinten blir en katastrof. Efter ca 3 varv ger jag fullt ut på rakan när jag skickar i 4:an hör jag bara ett stort poff. Förmodligen missar jag bara en växel. Men blir osäker då jag tittar ner och ser att min högra stövel är duktigt nersölad. Jag misstänker att jag har skjutit en kylarslang eftersom jag har haft problem med att få ner tempen på hojen under hela stinten. Jag tar det lugnt in till depån eftersom jag inte tror att det finns någon kylning på hojen. Väl i depån så visar det sig att allt sitter där det ska och jag känner mig ännu mer konfunderad. Jag går ut igen men får fortfarande inte ner tempen den ligger mellan 96-105C. Snart lyser tanklampan och jag går in och Johan och Thomas tankar upp hojen medans jag håller brandsläckaren.
Urban går ut och jag pratar med Danne om kylproblemet och vi bestämmer oss för att ta in Urban för att fylla på kylarvatten. Han kommer in och det tar oss ca 7 minuter att fylla vatten. Urban hinner inte mer än ut förrens vi får besked om att vi har fått ett 2 min stop and go straff för felaktig tankning. Thomas hade missat att ta på sig handskar. Nu börjar det gå åt helvete ordentligt. Vi har redan problem med att tanken är för liten. Hojen har kokat och vi har fått ett stop and go.
Urban kommer in och säger att bakdäcket är bonnslut och måste bytas. Vi hade hoppats på att vi kunde tagit igen lite tid på att slippa att byta bakdäck MEN INTE DÅ nog fan ska det bytas också. Nåväl däcksbyten har vi drillat och trots att vi måste skifta hubben så klarar vi det på ca 1,5 min. Vi skickar glada ut Nisse på ett friskt bakdäck. Jag går in i depåboxen med det utslitna bakdäcket och upptäcker att det ligger en distans till bakhjulet kvar i däcksstapeln. Distansen som ska sitta mellan hubben och bakdäcket. Jag går ut och hojtar och skriker lite Danne inser alvaret och vinkar in Nisse som kommer in och undrar vad fan vi håller på med. Han mjuknar lite när vi förklarar vad som hänt.
Vi inser att dagen har gått åt pipan alla redan så vi tar oss tid att fylla på vatten när Nisse kommer in och vi skickar ut Urban. Båda kör sina stinter utan konstigheter och vi kommer överens om att jag ska ta hojen i mål.

När jag går ut är det 43 min kvar ser jag på klockan som visar racetiden vid start och målrakan. Stinten flyter på jag försöker inte att pressa några tider utan försöker köra så jämt som möjligt för att ta oss i mål och för att försöka spara soppa. Mycket riktigt när klockan visar ca 9 min vid en passering ser jag att soppa lampan lyser. Jag backar av på tempot för att klara oss i mål utan att behöva tanka. Vid ett av varven passerar jag Christer Minnin som febrilt skakar på hojen för att få fram bensin. Senare får jag reda på att de DNF:ade p.g.a bensinslut. Jag backar av ytterligare och kör SMC tempo för att klockan ska ticka ner till noll och loppet ska bli avflaggat. Efter tre varav i SMC tempo så får jag äntligen målflagg jag tar mig till hansen rakan innan hojen dör första gången. Jag lyckas ta mig till karusellen innan den dör för gott m.a.o vi hade inte klarat ett helt varv till på den tanken. Jag knuffar in hojen i depån där jag möts av Danne som tar över hojen och vänligt nog knuffar ner den till vår depåbox, tack Danne ;-).

Sammanfattar helgen med att vi äntligen har brutit TSK förbannelsen med att fullföljt ett helt lopp utan krasch. Att vi slutar i botten i resultat listan får vi ta. Vi körde person bästa alla tre. När vi väl fick vara på banan och inte i depån så hade vi inga problem att hänga med.

Till nästa tävling ska vi lösa de tekniska problem som uppstått. Men framför allt ska vi drilla våra mekaniker ännu hårdare så att vi slipper problemen vid tankstoppen.

Stora Tack riktas till:

Thomas som helt klart har lagat säsongens godaste depåmat!

Alla fotografer Henke, Angel, Tobbe är så kul att se ert arbete!

Union Racing: För att ni "släppte" förbi oss i starten...TSK önskar en glad sommar och återkommer med uppdateringar och träningsrapporter under sommaren.

/ Nisse, Urban och Henke


Tillbaka till Racerapport Anderstorp!


Sponsorer:

lackochplat


calmarsundsGolv

 

Vill du synas här?


 
   
Start | Team | Hojen | Raceraport | Bilder | Gästbok | Sponsorer | Kontakt
Copyright 2008 © by tsk-racing.com

Designad och skapad av Christoffer.k