Racerapport TSK Racing 129 Falkenberg

Efter att ha tillbringat tre underbara dagar i närheten av världsmetropolen liggandes strax utanför Falkenbergs motorbana var det äntligen dags för dagen med stort D nämligen dagen då Sveriges samlade snackelit skulle göra upp på Falkenbergsbanan om vem som var snabbast i REC.


Dagen innan racet hade hela teamet fotograferats tillsammans med cykeln av vår masterfotograf Henrik, tack Henrik! Anledningen till att vi verkligen ville göra detta innan tävlingen är väl ganska uppenbar.


Förutom att göra cykeln vacker innan fotograferingen hade sedvanliga rutiner gjorts såsom bytt bromsar, däck etc…. Det är nog fel att säga att teamet har gjort detta jobb, det är nog mer sant att säga att vår expertmek Jacob Wellrup gjort detta.


Drygt en timme innan kvalet så sätts däckvärmarna igång och man börjar känna hur racestämningen stiger, man blir pinknödig mer och mer frekvent. Innan kvalet så sänks även gaffeln fem millimeter så att vår kraschkung från Nynäshamn skulle känna sig mer bekväm på monstret.


Förarmötet genomlids och vi får de vanliga moralkakorna såsom ta det försiktigt vid omkörningar akta oljespill. Sen säger även den kloke Skalman på sin vackra dialekt nämligen att man ska köra ifatt Safetycar när den är ute och inte bara fisa runt när den är ute. Detta kan verka enkelt men det funkar sisådär under race. Vissa verkar helt enkelt inte förstå detta.


Kvalet går igång och Henke Strand går ut som första chaufför och skall visa övriga vart skåpet skall stå. Bara genom att stå vid räcket så konstaterade vi att det går fortare på falken i år jämfört med förra året, mycket fortare.


Henke kommer in från sina första varv och han klagar rejält på våra nya bromsar, så illa kan de väl inte vara tänkte jag och åkte ut och konstaterade att de var inte lite sunkiga, de var helt urkass man fick bromsa tidigt och det fanns varken bett eller känsla.

Vi byter till Nisse som gör sina varvinnan. Henke går ut för att ta slutet av passet.Anledningen till detta är att han inte hade möjlighet att träna på
fredagen så vi ville ge honom så
mycket körtid som möjligt på kvalet. Medan Henkekör sina sista varv skruvar våra teamgrannar cykel då de redan
hade”Pole” så de behövde inte köra mer.

Innan racet fick cykeln nya bromsar igen och en modifiering av kedjeskyddet så att vi inte behöver köpa nya stövlar i parti och minut.


Efter ett strålande kval så hade vi en hedrande startplacering på 27:e plats.


Nu börjar vågen av taktik och panik smyga sig in över teamet då vi inser att vi inte bestämt vem som ska starta än. De flesta team toppar i början med att skicka ut sin snabbaste förare i starten. Våra två snabba förare klagade på allt och ville inte starta så det var undertecknad som fick ge sig ut och leta på vår bredaxlade mekaniker på startgridden.


Precis innan start är tystnaden total. Man kan verkligen höra sina egna hjärtslag när man står där i integralhjälm på gridden. Sekunder senare vinkar Brånalt med flaggan och helvetet brakar lös. Bilderna från starten är tagna av ZoulFly.

Starten

Starten


Redan i starten börjar någon med att ta ett alternativspår utanför banan vilket resulterar i ett rejält dammoln. Jag körde så fort jag kunde och mina tider sänktes successivt och personbästa förbättrades massa gånger. På varv 14 bestämdes sig ett annat team helt sonika att köra på mig efter rakan vilket resulterade i att grusgropen efter rakan fick bli escaperoute. Detta upplevdes ganska odramatisk men att döma av bilderna nedan så var nog inte fallet så….

RACE!

RACE!

RACE!

På varv 17 sattes mitt snabbaste varv och strax därefter kom Safety Car ut och vi passade på att göra ett strategisk byte. Tankpersonalen skötte sig perfekt under tankningen innan Henke fick ta över cykeln och ge sig ut på sin stint. Det märktes att han litade på de nya bromsarna och hans bromspunkter flyttades framåt hela tiden. Hans tider sjönk och han körde stabilt …. Det vår då det hände, det som inte var meningen…. efter rakan var det ett stort dammoln och i den låg den nylackade vita R1an med #129 på. Henke hade kastat sig och fick inte upp cykeln. Nu började den långa väntan i depån efter 8 minuter kom cykeln in, såg inte så illa ut. Kylarfästet hade fått en smäll så slangen hoppat av och hojen läckte vatten, knäckt kraschpuck, grus överallt och alla kåpor var spräckta. På med däckvärmarna så började mekandet, Johan pusslade ihop kåporna och kåpglaset som inte var i mindre än fem delar. Jacob, Danne och jag plockade av tank och luftbruk för att blåsa rent då vi hade halva Sahara i luftburken. Kylaren fixades och fick gott vatten inköpt på Willys.


Under tiden dyker Henke upp från sjukstugan och berättar ilsket att han fått körförbud bara för att läkaren misstänkte en fraktur i armbågen…. Lustigt Henke??


Under tiden hade även en annan förare som varit i sjukstugan bett läkaren skynda på för han var minsann den sista i deras team som kunde köra…. Nä men RR-förare är ett helt normalt släkte….


Nisse tar ut cykeln på banan igen trots att vi är så långt från en bra placering nu det bara går. Cykeln visar sig fungera bra och Nisse kör stabila tider och byter till mig efter tankningen. Min stint gick mestadels i Safety Car då många passade på att vila på de allra mest suspekta ställen längs banan. När Danne sätter ut armen med ”IN-Skylten” så viker jag av banan och i all hast så missar jag att vika av till Tankdepån när misstagit gjort svärs en ramsa vilket kunde uteslutit mig ur samtliga religiösa samfund på planeten för livstid… tur att ingen hörde.Nisse börjar med att göra ett varv för att sedan tanka och sen gå ut på sin stint.


Vi lyckas hålla oss på hjulen på slutet och gick in på en hedrande 31a plats. Nöjda är väl att ta i men vi hade roligt som få och vi blev ju ytterligare en erfarenhet rikare.


Stora tack till:

Samtliga mekaniker: Danne, Johan, Jacob som fixade allt från putsning av lack till sågning av kedjeskydd allt med samma professionalism! Utan er hade vi inte fått ut cykeln efter vurpan!

Fotografen Henke som på nåt mirakulöst sett tagit kort där vi ser ut att vara snabba, undrar hur han gör?

Våra grannteam som hade blandade framgångar under helgen!!

Nu har vi ju lite mysmek att göra innan Anderstorp då vi ska tampas igen!!!

Hojen

/Urban

Tillbaka till Racerapport!

Sponsorer:

lackochplat


calmarsundsGolv

 

Vill du synas här?


 
   
Start | Team | Hojen | Raceraport | Bilder | Gästbok | Sponsorer | Kontakt
Copyright 2008 © by tsk-racing.com

Designad och skapad av Christoffer.k