Racerapport Knutstorp

I vanlig ordning så skedde avfarten från Depån på Krankelösa Test Circuit på lördagen runt lunch. Den stora skillnaden mot föregående tävlingar är att denna gång så var det bara att haka på släpkärran samt vrida om nyckeln och åka.

De som har följt oss under säsongen vet att vi har haft en del att göra innan denna tävling med motorbyte och testkörning. För att göra det hela lite mer spännande så Kör bilhade vi bara tre veckor på oss att hitta en ny motor, montera densamma samt testköra.

De som samlades vara samma järngäng som brukar vara med nämligen Henke, Danne, Jakob, Johan, Therese och Urban. Jakob hade också lovat att köra vilket var uppskattat av övriga teamet. Nere på Knutstorp skulle även Nisse, Fredrik (4:e förare) och Henke fotograf ansluta. Henke fotograf har servat oss med massa bra bilder under säsongen och vi har delad vårdnad om honom med Onion som tävlade på lördagen.

Ekipagen rullade ner mot skåneland. Vi hann väl cirka 20 minuter innan det var dags för kaffepaus och för de yngre även matpaus (yngre människor äter väldigt ofta). När vi passerade Kristianstad gjorde vi en Laxå vilket resulterade i en ny rutt. Vi var nere i god tid för målgången på Nec. Det var endast 15 startande i Nec vilket gjorde att det var väldigt glest mellan ekipagen
på banan, vilket var väldigt synd. Självklart så var vi framme och tiggde kaffe och öl av Onion. Dessa herrar såg väldigt vilsna ut då de inte hade med sig allas vår hjälte Matti (Pekka).

Vi gick upp och skulle anmäla oss och då signa in vår nye teamkollega Fredrik som äntligen har tagit sig i kragen och skaffat en licens, efter att under ett antal år har kört åttor runt mig och Henke på öjäveln. I anmälan så möttes vi av en ovanligt tråkig människa med andningsproblem. Han påstod att vi inte betalat vilket vi hade och man kan väl säga att han var sådär tillmötesgående. En extra hundralapp betalades även in till elkostnad eller om det var miljöbidrag? Cykeln rullades bort mot besiktningen där vi av gammal vana möttes av kärleksfulla kommentarer från besiktningspersonalen såsom.

- Jaha vad ska ni ha sönder den här gången då?
- Att ni bara orkar…
- Har ni inte med er transponder till besiktigningen den här gången heller?

Detta är besiktningspersonalens sätt att visa att de älskar oss. (Patrick med övriga gör faktiskt ett bra jobb och ser alltid glada ut trots att de måste besiktiga alla liken som ska köra.)
En sista kontroll av cykeln gjordes sen tog vi vårt sedvanliga varv runt banan med några sportdrycker stoppade i fickorna (detta är anledningen till att det så stor fickor i arbetsbyxorna). Vi försökte guida Fredrik så gott vi kunde längs banan och berättade alla historier om vad som kan hända i alla kurvor och vart man kan krascha och vakna upp utan att veta vart hojen är o.s.v.

Efter detta så begav vi oss mot stugan där ett kulinariskt mästerverk avnjöts nämligen grillade hemmagjorda hamburgare med aioli och cheddar.

Vi passade på att sova i en av stugorna som Ring Knutstorp har på området vilket gjorde att ingen behövde bry sig om att köra. Efter avklarad måltid ljögs det lite och sedan blev läggdags. Innan samtliga teammedlemmar hade somnat hade vi lyckats sätta ett antal nya lågvattenmärke i Svensk humor. Det bästa citatet från k vällen är utan konkurrens:
- Ibland kan det vara bra att komma sist.

Söndag och Race.
Klockorna ringde vid sju och samtliga elitidrottsmän hoppade spänstigt upp ur sina sängar för att ge sig ut på en morgonrunda i joggingspåret på morgonen.
Cykeln gjordes klar för kval samtidigt som förarna var på det obligatoriska förarmötet som hövdingen Brånalt håller i.

Först ut på kvalet är jag (Urban) och målet är att bara köra några varv så att allt mekkänns okej så att Henke kan gå ut och lägga några bombarvarv. Henke och jag som har gedigen erfarenhet av banan hade som tanke att Fredrik som rookie skulle få mest körtid så han skulle lära sig hojen och banan. Jag kommer in efter mina fyra varv och kan glatt konstatera att det funkar som det ska, Henke åker ut kör sina varv och är av samma åsikt som mig när han kommer in. Fredrik får nu drygt 30 minuter på sig att lära sig hojen & Körning banan. Fredrik inleder med att köra lite som en kärring ända tills han får syn på Jürgen i Lucky13 och vips så försvann 2,5 sekund. Kvalet var avklarat och vi hamnade på en 20:e plats. De nya hjulen lades på, oljan kontrollerades etc… Sen var det dags för fika innan vi skulle ut och köra på riktigt. Fikan inmundigades i restaurangen som ligger precis i slutet på rakan med bra utsikt över sandfållan (undrar varför). Vi såg ett Bottrace där Petjo lekte hem segern.

I Sp så kom Hampus från Kobbkan tvåa , starkt jobbat!
Race:
Henke och jag bestämde att Fredrik var frivillig till att ta starten. Sagt och gjort Fredrik förbereder sig för starten och får de sedvanliga råden såsom krascha nu inte för helvete och ta alla på yttern i första böj. Henke och jag ställer oss på taket över depån och myser av stämningen när det är helt knäpptyst på Knutstorp, för att sedan på given signal av general Brånalt övergå i ett sorl av elitidrottsmän som tassar över banan för att sedan övergå i ett vrål av motorer som alla vill först in i kurvan. Henke och jag stod och skrek av glädje när vi såg hur Fredrik körde upp sig från 20:e till 10:e plats på ett halvt varv! Kan tillläggas att under de 3 åren som Fredrik kört road racing har han aldrig kört på nya däck vilket han nu fått testa och bevisat att han klarar galant.

Fredriks stint fortlöper utan några större incidenter. Fredrik kommer in efter lite drygt 30 minuter och vill byta, han klagar på att styrdämparen är för hårt åtdragen så det blir jobbigt väldigt fort, vi lossar den och skickar ut elitchauffören (Henke) på sin stint. Vi ligger på en 13:e plats när Henke går ut på sin stint. Efter bara några varv så kommer Henke in och skriker att det inte går att växla. En snabb okulär utredning visar att staget till växelmekanismen har gängat ur sig. Danne löser detta så fort det går och sen åker Henke ut igen. Efter ett tag signalerar Henke med två fingrar när kan kör förbi danne på rakan, vilket innebär att han kommer in och byter om två varv. Undertecknad gör sig redo att köra, bytet går bra och jag åker bort till tankningen där Johan och Jakob gör ett strålande jobb! Full tank nu jävlar ska det åkas fort och länge ärtanken som flyger genom mitt huvud. Ut genom depån får draghjälp av en vit cbr tror jag det var, tar in på den redan under första halva varvet. Är nästan ifat thonom efter idioten (hårnålen) och viker över vänster när min högra fot helt plötsligt tappar fotfästet och jag hör ett ”kling”, ni vet ett sånt där ljud som när nåt i metall trillar ner på asfalten. Jag inser att jag inte har någon fotpinne kvar på höger sidan och tvingas att gå i depå direkt. En ny fin fotpinne monteras (de Jakob tillverkat) och jag fullföljer min stint med stabila tider. Avslutningen på min stint blev ett varv där tre hojar trillade omkull och en av dessa var dessvärre Jürgen i (o)lucky13.

Tack vare Dannes genuina strategi så lyckas vi med konststycket att inte tappa någon placering vid varesig tankningen eller förarbytet.

Fredrik går ut och kör en stabil stint med låga tider som tar oss upp i placeringslistan. Med en dryg timme kvar av racet så går Fredrik in och byter med Henke som ser betydligt mer peppad ut denna gången så han har insett att jag hade en snabbare tid än honom. Henke kör en bra stint och kommer in och byter till mig som åker ut på den sista stinten för dagen. Gör mitt bästa för att sätta upp tempot trots att kroppen börjar bli sliten. Hinner några varv när jag upptäcker att det inte går att växla längre, panik! In i depån. Våra snabba mekaniker skruvar bort hela växelmekanismen och lägger i trean åt mig somjag får köra hela varvet på (tur att vi kör tusen). Åker ut och känner hur krampen i hela kroppen är ett faktum men biter ihopoch tar oss över mållinjen på poängplats trots småstrul.

Då vi brutit trenden med omkullkärningar och sprängda motorer så firade vi med att spruta ner halva depån med äkta fuskchampange!

ETT STORT TACK TILL!
Jakob, Johan & Danne: Grabbar ni vet at ni är oumbärliga!
Therese,Henke Fotograf:Kul att ni kan föreviga oss på sådant sätt att vi ser snabbaut
Tobbe: Dels för dina kort men utan dig hade vi aldrig kunnat köra idag!
Nisse: Som peppade oss under hela dagen trots att han led för att han inte fick köra. Fredrik: Som gjorde en kanoninsatts i sin första tävling, sugen fler gånger? Henke Strand: Som såg till att Danne var nykter på hemvägen och därmed ganska dräglig=)

Nästa rapport kommer från Anderstorp och Nisse har lovat att skriva detta mästerverk!

Tack för ordet!

/Urban

Sponsorer:

lackochplat


calmarsundsGolv

 

Vill du synas här?


 
   
Start | Team | Hojen | Raceraport | Bilder | Gästbok | Sponsorer | Kontakt
Copyright 2008 © by tsk-racing.com

Designad och skapad av Christoffer.k