Katastrofrapport från Mantorp

I vanlig ordning så lastades hojen lördag förmiddag för att sedan transporteras bak på den nya ”teambussen”. Vi lyckades med konststycket att få med oss i stort sett all packning där. Eliten av teamet (Urban, Henke och Therese) åkte vid middagstid så vi skulle hinna upp i god tid till målgången på NECet samt hinna se Nisses Race i BOTT. Med endast en kaffepaus i kroppen anlände vi i god tid till Mantorp. Vad vi inte visste

var att allt hade blivit flyttat en halvtimme så det enda vi såg var när de två sista deltagarna i BOTT passerade mållinjen det var ju inte så bra men det positiva är att Nisse ”Woodo” Björkqvist kom på en hedersvärd sjätte plats med sin nya hoj med själ.

Vi hälsade självklart på det andra
teamet från Kalmar, Onionracing,dessa var dock inte så glada

RACE!
efter att de blivit rejält uppläxade av deras chefsmekaniker. Anledning till detta är de hade glömt att ta med det viktigaste efter hojen till en tävling nämligen öl till depåpersonal. Så de var skamsna med all rätt.

Teambussen lastades av och samtliga nödvändiga saker ställdes in i depåboxen som skulle delas med ett lite sämre team nämligen KOBBKAN. Boxen var knappt fylld trots att vi fått in en Endurancehoj, en järngalt, en BOTT hoj med själv samt en förväxt moped från tidig stenålder (SP250).

Den sedvanliga processen med depåöl påbörjades
och snacket började med hur bra vi borde placera oss här när vi ändå varit här och tränat en gång
bara för en vecka sen. Innan vi åkte till Linköping och Människoryd så passade vi på att pimpa
Kobbkans hoj lite så de skulle bli extra glada på söndagsmorgon.

TEJPA!

HOJEN!

Väl i Linköping letade vi oss fram till där Jenny bor (stort tack för att vi fick bo hos dig). Mat med långa kolhydrater inhandlades så att vi skulle orka hela söndagens race. Lagom därefter dök våra mekaniker upp som varit på rundtur i halva södra Sverige men som på något mirakulöst sätt lyckats ta sig rätt till slut.

Söndag morgon:
Det började ringa en massa klockor vid 06:30 och detta var signalen för att nu var racedagen igång. Pigga och alerta studsade vi upp för att sedan transportera oss till banan och göra de sista förberedelserna innan racet.

Cykeln stod redo på depåstöd med värmarna på så det enda vi gjorde förutom att dricka kaffe var att tanka hojen samt sätta i kontakten till däcksvärmarna.

KVAL:
Nisse började vårt kval och rullade ut på banan för att sätta snabba tider, när Nisse var inne på sitt första flygande varv så insåg vi att hojen inte gick som den skulle. Nisse kommer in efter några fler varv och berättar att den är helt orkeslös vilket är oroväckande. Samtidigt som Nisse går in så berättar en funktionär att vi inte har fått några tider(glömt transpondern). Vi skickar ut Henke för att köra ett flygande varv så vi får starta i racet för att sedan att börja felsöka på hojen.

In med hojen i boxen av med alla kåpor, viinsåg tidigt att den inte gick på alla
cylindrar med vad var det som hindradeden? Efter en analys så konstaterades att
den inte gick på 3ans cylinder ochanledningen var att det smugit sig ner
vatten i tändhatten efter senaste tvätten. Påmed alla kåpor och jag (Urban) gick ut för att se om vi hittat felet.Hojen gick på alla fyra genom hela tre kurvor för att sedan gå ner på tre när det var dags att gå ut på rakan. In i depån, vi hade hittat felet men inte lyckats att åtgärda det helt.

In i depån igen och av med alla kåpor i med ett nytt stift, renblåsning av tändhatten samt en
bättre fastsättning av tändhatten. Vi var ca 10 sek från att få provköra igen under kvalet men
vi hann inte riktigt. Synd men nu visste vi vad som var galet och det åtgärdades mer seriöst.
Vi bytte hjul så vi kunde starta på färska däck.

RACE!


Jag måste passa på att berömma vår depåpersonal tack vare dem var det möjligt att analysera , åtgärda och provköra under ett kval som är 45 minuter, bra jobbat!!Race:
Efter att vi bara fått ett varv på kvalet så hamnade vi på sista plats i starten men vad gör väl det då vi ska köra i 4 timmar. Henke tar starten och redan på första varvet har Henke plockat 8 placeringar mycket tack vare hans
kanonstart. Efter första stinten så har Henke kört upp oss från 39:e plats till 31:a Bra jobbat. Det som är allra mest positivt är att motorn går som den ska! Nisse går ut och driver upp tempot rejält och vi är snart ikapp våra depågrannar. När Nisse kommer in så ligger vi på en 19:e plats och vi är på samma varv som Kobbkan som skickar ut Håkan samtidigt som jag skall ut. Jag får köra ett varv innan den första föraren har kastat sig men under samma varv så trillar det två eller tre till så det blir Safety Car i några varv. När Safety Car släpper fältet är jag precis bakom Håkan och tom förbi honom men sen blir det några cyklar mellan oss. Fortsätter jaga i två varv innan det är dags för ny gulflagg med Safety Car
som följd. Jagar ikapp Safety Car och när jag är nära den så känner jag att motorn tappar kraft. Tanken som slog mig var att den bara går på tre igen går in i depå direkt
och när jag åker på depågatan hör jag att det
är inte nåt så enkelt som att den bara går på tre cylindrar det luktade rejält haveri. Under den korta tid jag åkte genom depån svor jag
en ramsa som förmodligen gör att man inte är välkommen i närheten av några heliga platser resten av mitt liv. Den samlade kompetensen i depån var helt
överens om att oljudet kom från botten av motorn och att förmodligen att ett vevlager
hade gett sig. Lätt uppgivna packade vi ihop och transporterade oss hem. Efter racet så körde Nisse även
Bott och placerade sig på sjunde plats trots vissa problem med däcken. Bra kört!

 

HenkeSTART


Bilder

Vi såg även hur en äldre gentleman försökte dominera i Sport Production.


Vi vill passa på att tacka:
Jakob & Danne som mekad så verktygen glödde
Johan som ordnade våra tankningar
Therese som numera är en jävel på att sätta dit båten
Nisses Pappa som ständigt står för glädjen i boxen
Jennie för logi
Kenneth & Susanne som åkte genom Sverige för att se vår motor rasa!
Henke Fotograf för trevligt sällskap och att du stod ut med mina dystra miner på vägen hem!
Här slutar racerapporten men för er som är intresserade så kommer diagnosen av motorn.


/Urban


Sponsorer:

lackochplat


calmarsundsGolv

 

Vill du synas här?


 
   
Start | Team | Hojen | Raceraport | Bilder | Gästbok | Sponsorer | Kontakt
Copyright 2008 © by tsk-racing.com

Designad och skapad av Christoffer.k